Anmeldelse af eToro

CEX.IO er en af de mest brugte børser til at handle med kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum.

CEX.IO er en af de mest populære online børser til at købe kryptovaluta på. Hvis du skal købe for fiat, altså fysiske valutaer som euro og amerikanske dollars, er den en af de absolut bedste. Samtidig er den meget nem for begyndere at bruge, hvilket gør, at den egner sig godt til dig, der gerne vil i gang med at handle med eller investere i kryptovaluta.

Børsen startede som en kombineret børs og kryptomine i 2013 i London. Den blev hurtigt populær, og på et tidspunkt havde de hele 42 % af Bitcoins minekraft. Nu har de lukket kryptomine-delen ned og fungerer udelukkende som en børs.

Muligt at købe direkte med bankoverførsel og kreditkort

En af de vigtigste grunde til, at CEX.IO er en så populær børs, er, at det er muligt at handle med kreditkort og med overførsler fra din bankkonto direkte på siden. Hvis du gerne vil købe Bitcoins, Ethereum eller nogle af de andre kryptovalutaer, som børsen handler med, kan du altså overføre pengene direkte fra din egen konto eller dit kreditkort på samme måde, som hvis du handlede i en webshop på nettet. Du skal dog være opmærksom på, at de kun accepterer euro, US dollars, russiske rubler og britiske pund.

Hvis du gerne vil have nogle af dine kryptovalutaer udbetalt i rede penge igen, kan du også gøre det direkte til din bankkonto eller til dit kreditkort via CEX.IO. Der er ikke mange andre børser, der giver dig den mulighed, hvilket nok også er en af de vigtigste grunde til, at CEX.IO har over 1 million brugere på verdensplan.Køb Kryptovaluta her!

Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien. Du har ingen EU investor garanti. Din kapital er udsat for risici.

Bekræftelse af identitet gør det mere sikkert at handle

Du kan oprette en profil hos CEX.IO med ganske få oplysninger. Derefter kan du sætte penge ind på din wallet. Når du skal købe kryptovaluta, skal du dog bekræfte din identitet. Det er for at forhindre snyd på børsen.

Du bekræfter ved at tage en række billeder af dig selv med henholdsvis dit pas og dit kreditkort samt afgive oplysninger som bopæl og alder. Det tager typisk ikke mere end 24 timer, før din identitet er blevet bekræftet, og du kan begynde at handle på børsen.

Sådan handler du på CEX.IO

Når du gerne vil købe kryptovaluta, gør du det ved først og fremmest at vælge, hvilken valuta du gerne vil købe, og hvor stort et beløb du gerne vil købe. Når du har gjort det, holder børsen valutaen for dig i to minutter. Det er for at sikre, at du kan få kryptovalutaen til den kurs, som du gerne vil have.

Det kan ske, at valutaen falder, mens du er i gang med at købe den. Der går CEX.IO ud fra, at du gerne vil købe valutaen billigere, end du oprindeligt havde tænkt dig, og gennemfører derfor transaktionen uden at spørge dig.

Hvis kursen stiger, mens du er ved at købe kryptovaluta, vil du altid blive spurgt, om du er sikker på, at du gerne vil gennemføre handlen, inden du går godkender den. På den måde er du sikker på, at du ikke kommer til at købe kryptovalutaen dyrere, end du havde regnet med.

Højere gebyrer skal give en større sikkerhed

Det er ingen hemmelighed, at CEX.IO har højere gebyrer end en række andre børser. CEX.IO forklarer det selv med, at de har en højere grad af sikkerhed. Det gælder både i forhold til at forhindre hackerangreb, men også i forhold til at sikre dig, at du køber kryptovaluta til den pris, som du regnede med.

Børsen har lavet et system, så dit gebyr falder, jo flere enheder kryptovaluta du køber. Hvis du for eksempel køber Bitcoins, kommer dine gebyrer til at se sådan ud:

  • For beløb under 5 BTC: 0.20 percent
  • For beløb under 30 BTC: 0.19 percent
  • For beløb under 50 BTC: 0.18 percent
  • For beløb under 100 BTC: 0.17 percent
  • For beløb under 200 BTC: 0.16 percent
  • For beløb under 1000 BTC: 0.15 percent
  • For beløb under 3000 BTC: 0.13 percent
  • For beløb under 6000 BTC: 0.11 percent
  • For beløb over 6000 BTC: 0.10 percent

Derudover bliver der også pålagt gebyrer, når du overfører penge til din bankkonto eller til dit kreditkort. For overførsler til eller fra din bankkonto er der ikke noget gebyr, hvis du handler i Dollars eller Pund, mens det for overførsler til dit kreditkort koster 3,80 USD i gebyr for VISA-kort og 3,80 USD + 1,2 % af transaktionssummen, hvis du skal have overført penge til dit med MasterCard. Det kan derfor bedst betale sig for dig, at du overfører et stort beløb fra CEX.IO og direkte til din egen bankkonto i USD eller Pund.

Forskellige former for profiler på CEX.IO

På CEX.IO arbejder de med fire forskellige former for profiler. Der er forskellige grænser for, hvor meget kryptovaluta de forskellige profiler må købe på daglig og månedlig basis.

Når du først bliver oprettet, får du en basisprofil. Den giver dig mulighed for at købe for 500 US dollars på en enkelt dag og for 2000 US dollars i alt om måneden.

Hvis du gerne vil have mulighed for at kunne købe for mere, enten på daglig eller på månedlig basis, har du mulighed for at få en Verified profil, altså en bekræftet profil. Den giver dig mulighed for at købe for 10.000 US dollars på en enkelt dag og for 100.000 US dollars på en hel måned.

Med en Verified Plus og en Corporate profil får du mulighed for at købe et ubegrænset antal kryptovaluta på både daglig og månedlig basis. Jo flere penge du vil have mulighed for at købe, des længere tid tager det som regel at bekræfte din profil.

Godt valg på trods af høje gebyrer

De lidt høje gebyrer har givet CEX.IO et lidt dårligt ry. Det er dog ikke fortjent, når man ser på den store brugervenlighed og den høje sikkerhed som denne børs tilbyder.

Børsen er en rigtig god mulighed for dig, der gerne vil i gang med at handle med kryptovaluta, og derfor kun regner med at have et mindre beløb stående. Den er også en god mulighed for dig, der ejer et stort antal enheder af en kryptovaluta og derfor har dem stående på en hardware wallet, men har brug for en online wallet til at handle med.


Køb Kryptovaluta her!

Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien. Du har ingen EU investor garanti. Din kapital er udsat for risici.