Bitcoin Investering

I løbet af de sidste mange år er Bitcoin blevet mere og mere populær blandt nutidens investorer. I den samme periode har der været en masse debat om Bitcoin og andre kryptovalutaer – dens fortalere hævder, at det er fremtiden for valuta og investering, mens dens modstandere hævder, at det er en risikabel investeringsmulighed, der måske ikke genererer store afkast.

For bedre at forstå dens sande værdi på markedet skal vi se på dens seneste bevægelser. Senest er Bitcoin’s værdiansættelse steget mere end 763% på bare et år, hvilket nemt overgår traditionelle gevinster på aktiemarkedet. Flere mennesker abonnerer til at Bitcoin bliver en decentraliseret, global valuta. En af grundene er accepten af Bitcoin fra af flere højt profilerede personer og virksomheder.

Elon Musk, hjernen bag både Tesla og SpaceX, meddelte for nylig, at hans bilimperium ikke kun ville købe 1,5 milliarder dollars i Bitcoin, men at han også har til hensigt at acceptere kryptovalutaen som betaling i fremtiden. Flere populære FinTech-virksomheder (finansiel teknologi) som Square og PayPal har også annonceret deres intentioner om at støtte kryptovalutaer fremover. På trods af alt dette kan den vigtigste udvikling for Bitcoin dog være den nylige IPO (initial public offering) af Coinbase Global, Inc. (NASDAQ: COIN), dagens førende platform for udveksling af kryptovaluta.

Der er ingen tvivl om det: momentum i Bitcoin er helt sikkert blevet opbygget. Den seneste udvikling har bidraget til Bitcoins meteoriske stigning i værdi, og fortalere for aktivet er overbevist om, at dette kun er begyndelsen.

Så hvad er Bitcoin helt præcist, og hvordan kan du afgøre, om det er den rigtige investering for dig? Læs vores guide for begyndere om, hvordan man investerer i Bitcoin.

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin blev skabt af en programmør eller en gruppe programmører under navnet “Satoshi Nakamoto”. Men den eller de virkelige skabere af Bitcoin er stadig ukendt for offentligheden.

Bitcoin er en af de mest udbredte typer af kryptovalutaer. Virtuelle “mønter” eller “tokens” anvendes i et kryptovaluta-system i stedet for fysiske kontanter. Mønter har ingen iboende værdi, og de er ikke bakket op af guld eller sølv.

Bitcoin blev skabt for at løse et par store fejl ved kryptovalutaer. For det første blev det designet for at forhindre, at kryptomønter bliver svindelagtigt kopieret. Tænk på, hvor let det er at lave kopier af din computers data – dokumenter, fotos, filer osv. Kryptovaluta ville ikke være mulig, hvis enhver kunne kopiere en mønt og skabe en ubegrænset mængde valuta til sig selv. Du kan ikke bare lave kopier af en 20-dollarseddel, vel? På samme måde er der behov for at forhindre folk i at reproducere kryptomønter.

Forståelse af blockchain-teknologi

Bitcoin bruger en digital teknologi kaldet “blockchain”, en avanceret kodningsmekanisme, der spreder en enkelt kode over tusindvis af forskellige computere. Lad os for eksempel sige, at din mønt er bygget op af koden “XDA146DDS”. Blockchain segmenterer koden i mindre stykker og gemmer kodestykkerne på tværs af mange computere. Hvis en hacker ville have adgang til koden, skulle han eller hun hacke forskellige computere for at få adgang til hele koden.

Blockchain anvender også en “offentlig hovedbog”, som bruger tusindvis af computere (kaldet “noder”) til at holde styr på mønter og deres ejere. Hvis en mønts data ændres, vil noderne krydstjekke deres optegnelser for at kontrollere, om ændringen er korrekt, og om møntens ejer har taget initiativ til den.

Hvad bruges Bitcoin til?

Når du har købt mønter, kan du bruge dem til online-transaktioner, hvor de accepteres. Husk, at når du foretager en transaktion med en mønt, bliver der ikke trukket penge fra din bankkonto. Pengene forlader kun din bankkonto, når du køber selve mønten – ikke når du foretager køb med en mønt.

Ligesom kontant valuta kan værdien af en mønt svinge. Det er derfor, at nogle investorer er begejstrede for Bitcoin og andre typer af kryptovaluta. Investorerne spekulerer i, at Bitcoin’s værdi kan stige betydeligt, hvis der kommer en stigning i markedet.

Hvad har du brug for at investere i Bitcoin?

Du behøver ikke ret meget for at investere i Bitcoin! Du har kun brug for følgende:

  • Personlige identifikationsdokumenter
  • Bankkontooplysninger
  • En sikker internetforbindelse

Husk på – hvis du køber mønter gennem en børsmægler, behøver du måske ikke at give dine personlige oplysninger eller finansielle oplysninger, fordi din børsmægler sandsynligvis har alt det på plads.

Sådan investerer du i Bitcoin i 3 trin

Er du klar til at dykke ned i cryptocurrency? Så er du heldig, for det er nemmere end du måske tror at købe Bitcoin. Her er hvordan du investerer i Bitcoin, i 5 nemme trin:

  1. Tilmeld dig en Bitcoin-børs
  2. Få en Bitcoin-tegnebog
  3. Forbind din wallet til en bankkonto

1. Tilmeld dig en Bitcoin-børs

Først skal du bestemme, hvor du ønsker at foretage et Bitcoin-køb. De fleste Bitcoin-investorer bruger kryptovalutabørser. Der er ingen officiel “Bitcoin”-virksomhed, fordi det er en open source-teknologi, men der er flere forskellige børser, der udbyder Bitcoin-transaktioner. Disse børser er mellemleddet i kryptovalutainvestering, ligesom et børsmæglerfirma.

Hvis du beslutter dig for at købe fra en børs, skal du selv bestemme, hvilken børs du vil købe fra. Her er et par af de mest populære muligheder:

Coinbase: En meget populær kryptobørs, der forsikrer tab i tilfælde af sikkerhedsbrud eller svigagtige overførsler

Binance: Binance blev grundlagt i 2017 og er en kryptobørs med et stærkt fokus på altcoins

Kraken: Denne San Francisco-baserede børs giver dig mulighed for at investere i Bitcoin ved hjælp af forskellige valutaer fra hele verden

Gemini: Gemini blev lanceret i 2015 af Cameron og Tyler Winklevoss og tilbyder tjenester til afslappede og erfarne Bitcoin-investorer med forskellige brugergrænseflader og gebyrstrukturer for begge

Bitfinex : Den længst eksisterende kryptovalutabørs, der er optimeret til avancerede handlere og långivere

2. Få en Bitcoin-tegnebog

Når du køber en mønt, gemmes den i en “wallet”, som er det sted, hvor al din kryptovaluta gemmes. Der er to typer af wallets, du kan få: en “hot wallet” eller en “cold wallet”.

En hot wallet er en wallet, der drives af enten din kryptovalutabørs eller af en udbyder. Nogle børser vil automatisk give dig en hot wallet, når du åbner din konto. Under alle omstændigheder er hot wallets praktiske, fordi du vil kunne få adgang til dine mønter via internettet eller et softwareprogram.

Nogle bemærkelsesværdige hot wallets er:

  • Electrum: Software, der gør det muligt for dig at gemme dine mønter på din computer
  • Mycelium: En app kun til Android- og iPhone-brugere, der kun er beregnet til mobiltelefoner

Hot wallets er dog ikke den mest sikre form for opbevaring af mønter. Hvis hot wallet-udbyderen bliver hacket, kan dine møntoplysninger være i fare.

En kold wallet er den sikreste opbevaringsmetode for dine mønter. En cold wallet er et faktisk stykke hardware, der opbevarer dine mønter, normalt en bærbar enhed, der ligner et flashdrev. De fleste cold wallets koster mellem 60 og 100 dollars. Nogle populære kolde tegnebøger er:

  • Trezor
  • Ledger Nano

Hvis du kun vil købe små mængder mønter, kan du måske være fint med at bruge en varm tegnebog med en forsikret kryptobørs. Men hvis du kommer til at handle med store mængder mønt, så vil en kold wallet være din investering værd.

3. Forbind din wallet til en bankkonto

Når du har fået din wallet, skal du forbinde den med din bankkonto. Dette gør det muligt for dig at købe mønter og sælge mønter. Alternativt kan din bankkonto være forbundet med din kryptovalutaudvekslingskonto.


Køb kryptovaluta her!

Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien. Du har ingen EU investor garanti. Din kapital er udsat for risici.