Hvad er
Cloudmining?

Kryptovaluta skal kryptomines, hvilket vil sige, at software løser matematiske formler for at grave dem frem. Tidligere kunne du gøre det via din hjemmecomputer. Men i dag er det så kompliceret og kræver så meget strøm, at det ikke er muligt. I stedet er mange begyndt at bruge cloudmining. Det er en meget billigere og nemmere løsning som privat person.

For at sikre, at der ikke kommer til at være et uendeligt antal enheder af en kryptovaluta, og at de dermed ikke er noget værd, skal alle kryptovalutaer igennem den proces, der hedder kryptomining. Der finder du frem til de nye enheder i valutaen ved hjælp af et stykke software, der løser nogle svære matematiske formler.

Alle transaktioner af valutaen skal derefter godkendes af en anden miner. Det er med til at gøre, at der ikke kan komme falske enheder ind i valutaen. Det er nødvendigt, da der jo ikke er en regering eller en centralbank, der styrer, hvor meget kryptovaluta der kan mines.

På mange måder minder det altså om, når man graver efter guld eller leder efter en anden råvare. For at den skal have værdi, er det vigtigt, at den er svær at få fat i, og at det ikke er alle, der kan gøre det.

For de fleste kryptovalutaer gælder, at de er sværere at få fat i, når der er mange, der prøver at finde dem gennem kryptomining, mens de er nemmere at finde, når der ikke er så mange, der leder efter dem. En valuta som Bitcoin er sat op til, at der bliver fundet en ny enhed hvert 10. minut. Hvor nemt eller svært det er, afhænger af, hvor mange der prøver lykken på et givent tidspunkt.

Fysisk mining gennem computeren kan ikke betale sig

Tidligere var det så nemt at kryptomine, at det kunne gøres via en privat computer. Det krævede en del strøm og teknisk snilde, men det var muligt. I dag er det dog stort set ikke muligt at kryptomine rent fysisk som privat person.

Det er blevet meget ressourcekrævende at mine kryptovalutaer, hvilket gør, at det også er blevet enormt dyrt. Det gælder både i forhold til at indkøbe udstyret og at sørge for, at det har nok strøm. I et land som Danmark, hvor strømmen er dyr, vil det derfor aldrig kunne betale sig som privat person at kryptomine – og muligvis heller ikke som virksomhed.

I lande, hvor strømmen er billigere, er der virksomheder, der har kæmpe haller med udstyr, der står og miner i døgndrift. De får ofte strøm direkte fra et kraftværk eller lignende, hvilket giver dem nogle forhold, som det er umuligt at hamle op med som privat person. Derfor har de fleste private, der gerne vil kryptomine valgt at gå andre veje.

 

Antmining gør det muligt for private at være med igen

Når det kom til at løse de matematiske udfordringer, der er stillet op for at kunne mine kryptovaluta, kan du få noget særligt specialudstyr, der kaldes for antminers. Det er små kompakte maskiner, der bruger en del strøm, men som gør det muligt for dig stadig at mine derhjemme. De er specialbygget til formålet, anvender specialchips og koster derfor selvfølgelig en mere end en traditionel computer.

 

Cloudmining er den bedste løsning for private

Hvis du som privat person gerne vil i gang med at kryptomine, vil det smarteste for dig være, at du bruger den nye form for mining, der hedder cloudmining. Med den er det lige meget, om du er i Danmark eller et andet land, når du miner. Så her er det ikke en ulempe, at du sidder i Danmark, hvor vi har nogle høje priser på strøm.

Cloudmining foregår på den måde, at du laver en kontrakt på typisk et år med et cloudminingfirma. De har hardwaren til at mine stående i et land, hvor der er billig strøm. Det er med til at gøre, at dine priser på strøm ikke kommer til at være særlig høje.

Vælg den rigtige pool for at få et stort udbytte

Hos firmaerne kan du komme med i en række forskellige pools, der miner kryptovaluta. Når du skriver kontrakt med dem, skal du undersøge de forskellige former for pools grundigt. Ved at vælge den rigtige sammensætning af pools kan du opnå et højt udbytte.

Du begynder som regel at få betalt udbytte allerede dagen efter, at du har lavet en kontrakt med et cloudminingfirma. Der kan dog godt gå noget tid, inden du rent faktisk begynder at tjene penge på det. Du skal jo også tjene de penge ind igen, som du har brugt på kontrakten. Typisk vil der gå syv til ti måneder, før du tjener penge på cloudmining.

Hos de fleste cloudminingfirmaer kan du mine forskellige former for kryptovaluta. Langt de fleste tilbyder bitcoin. Men derudover kan du som regel også mine i hvert fald Litecoin, Ether og Dash. Det er med til at gøre, at du selv kan bestemme, hvilken valuta du gerne vil mine. De fleste vælger en kombination for at være mere sikker på at få et højt udbytte.

Større sikkerhed og ingen nedetid

Når du kryptominer via cloudmining, får du en langt højere grad af sikkerhed, end hvis du miner på egen hånd. Du behøver ikke at bekymre dig om, at systemet går ned, ligesom du ikke skal i gang med dyre reparationer eller købe dyre reservedele.

Cloudminingfirmaerne har et stort team i ryggen, der er parate til at træde til, hvis der skulle opstå problemer. Derfor vil du aldrig opleve, at deres hardware er gået ned. Du har altid mulighed for at gå ind på siden og se, hvordan det går med din kryptomining.

Hashflare er et af de bedste cloudminingfirmaer på markedet

Når du har bestemt dig for, at du gerne vil i gang med at cloudmine, er det selvfølgelig vigtigt, at du finder et godt og troværdigt firma at gøre det igennem. Der findes rigtig mange forskellige firmaer, og det kan derfor føles som lidt af en jungle, når du først begynder at undersøge det.

Vi anbefaler altid Hashflare.io, når du gerne vil i gang med at cloudmine. De er meget brugervenlige, hvilket gør det nemt for dig, der ikke har så stor erfaring med kryptomining. Omvendt er det også så sofistikeret, at du, der har styr på kryptomining, ikke kommer til at kede dig.

Hos Hashflare.io opretter du typisk en kontrakt eller konto for et år af gangen. De har forskellige priser, alt efter hvilken kryptovaluta du gerne vil mine. En stor fordel ved dem er, at der ikke er nogen skjulte gebyrer. ”What you see is what you get.” Det kan ellers være et problem hos andre cloudminingfirmaer, at der pludselig kommer nogle gebyrer på, som de ikke har fortalt om.

Geninvester din indtjening for at tjene mere kryptovaluta

En af de vigtigste features ved Hashflare.io er, at du i starten geninvesterer din indtjening på de forskellige former for kryptovaluta. Det gør dog, at du med tiden vil få en langt større indtjening. Det er noget, som det er vigtigt, at du er opmærksom på, når du tegner en kontrakt med dem. Ellers kan du hurtigt komme til at blive skuffet.

Få et overblik over, hvor meget du skal investere i mining

Når du skal i gang med at cloudmine for første gang, kan det være svært for dig at finde ud af, hvor stor en kontrakt du skal lave med firmaet. Det er klart, at jo større en kontrakt du laver, des mere kryptovaluta har du også mulighed for at mine. Men som ny i feltet kan det være skræmmende at kaste sig ud i cloudmining – og det kan virke uigennemskueligt for dig at finde ud af, hvor meget du vil tjene i den sidste ende.

For at gøre det nemmere for dig har Hashflare.io lavet en beregner, hvor du meget enkelt kan finde ud af, hvor meget du tjener ved de forskellige beløb. Du indtaster det beløb, som du gerne vil bruge på en kontrakt. Dernæst indtaster du, hvilken kontrakt du gerne vil have (altså hvilken kryptovaluta du gerne vil mine), og til sidst indtaster du, hvor mange måneder kontrakten skal løbe.

Når du har indtastet beløbet, kan du se, hvor meget strøm det svarer til, at du skal bruge. Du kan også se, hvor mange penge du kan regne med at tjene. Beløbet  bliver tilmed angivet i amerikanske dollars i stedet for en kryptovaluta. Det gør det meget nemmere for dig som nybegynder at finde ud af, præcist hvor meget du har mulighed for at tjene på cloudminigen.