Er det muligt at mine cryptocoins i Danmark?

Kryptovalutaer er i høj kurs lige nu. Alle taler om Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Men hvad nu, hvis du vil være med i handlingen? Kan du tjene penge på at udvinde kryptovalutaer? Svaret er ja, men det afhænger af et par faktorer. I dette blogindlæg vil vi diskutere fire af de vigtigste faktorer, der afgør, om det kan betale sig at mine cryptocoins selv!

Kan det betale sig at mine cryptocoins?

Der er nogle forskellige faktorer der spiller ind hvis du selv drømmer om at starte med at mine. Man skal tage prisen på el i betragtning, fordi et kræver store mængder strøm at opretholde en cryptocomputer. Du skal også overveje, hvilken hardware du har brug for, og hvilken hardware der fungerer med din møntalgoritme. Elpriserne er også høje i Danmark, så det er ikke et sted for alle at starte minedrift. Det er også derfor mange miner igennem firmaer eftersom elprisen er billigere igennem et firma.

Det er ikke let at komme i gang som privat minearbejder. Så hvorfor overhovedet kaste sig ud i denne branche? Svaret er enkelt: Det kan betale sig, hvis du gør det rigtigt.

Er der mange ”minerarbejdere”
i Danmark?

Der er kommet et større fællesskab i Danmark for minere, og det er begyndt på nogle punkter at komme ud af kontrol. Man skal bruge dyre og tunge grafikkort for at kunne behandle dataen til at mine kryptovalutaen. Prisen på grafikkort blevet presset op i takt med at forespørgslen er steget. Nogle butikker har besluttet at man kun kan købe to grafikkort ved køb.

Du skal tage hensyn til prisen på kryptovalutaen. Lige nu er det ikke særlig rentabelt at udvinde Ethereum, fordi værdien er faldet så meget. Hvis du minerer en anden mønt, er historien måske anderledes. Den næste overvejelse er, hvor svært det er at mine den pågældende kryptovaluta. Bitcoin anses for at være nemmere at mine end f.eks. litecoin

Når alle disse faktorer tages i betragtning, bliver det vanskeligere at få overskud ved selv at udvinde cryptocoins . Det er derfor, at mange mennesker vender sig til cloud mining-tjenester, som tilbyder kontrakter for et bestemt tidsrum. Disse tjenester kan findes online, og de varierer i pris.Køb kryptovaluta her!

Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien. Du har ingen EU investor garanti. Din kapital er udsat for risici.