Når du for første gang skal købe Bitcoins, kan det godt være svært at finde rundt i det hele. Der er rigtig mange hjemmesider (også kaldet en børser eller exchanges på engelsk) der tilbyder at sælge Bitcoins, Ethereum og mange andre kryptovalutaer. De tager naturligvis et gebyr for at veksle dine Danske Kroner til Bitcoins. Desværre variere disse gebyrer hos hver enkelt børs og der er i nogle tilfælde meget stor forskel. Derudover har de forskellige børser heller ikke altid de samme kryptovalutaer, dog sælger alle de største som f.eks Bitcoin.

Køb dine første Bitcoins

Vi anbefaler du gør brug af CoinBase, som er den største amerikanske Bitcoin forhandler til at købe dine kryptovalutaer. De tilbyder direkte køb med kreditkort eller bankoverførsel af enten Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash, samt har meget lave gebyrer på køb og overførsler.

Klik her for at komme til Coinbase og opret en bruger, du får en smule ekstra Bitcoins når du køber dine første igennem dette link.

Når du har oprettet din bruger, skal man igennem nogle sikkerhedstjek ligesom man f.eks skal hvis man vil handle med aktier online. De kræver bl.a. En kopi af dit Pas som du kan tage et billede af med din telefon.

Da kryptovaluta stadig er i den tidlige fase, men har fået meget opmærksomhed kan der være en dags ventetid på at blive godkendt, nogle forhandlere og børser får op imod 250.000 nye brugere hver dag. Det er også en af grundene til at man ser så store stigninger i krypto.

Hvis du simpelthen ikke kan vente en dag på at blive godkendt på Coinbase, har du mulighed for at overføre for 300 USD med dit kreditkort hos CEX som er en anden forhandler af Bitcoins. Her betaler man et lidt højere gebyr, men du kan købe Bitcoins og flere andre som Ripple (XRP) med det samme her, og stadig overføre til Binance.

 

Flyt dine Bitcoins til en krypto børs

Du har nu købt dine Bitcoin, Ethereum, Litecoin eller Bitcoin Cash, og du skal tage en beslutning. Hvis du blot ønsker at eje en af de 4 nævnte, kan du blot logge ud og lade dem stå på din Coinbase konto, det er dog også muligt at oprette en tegnebog (kaldet wallet) enten online eller lokalt på din pc eller mac, til opbevaring af dine kryptovaluta. Du kan læse mere og tegnebøger/wallets ved at klikke her.

Hvis du ønsker at dykke lidt dybere ned i denne spændende verden af blockchains og kryptovaluta, kræver det du opretter en bruger på en krypto børs/exchange. Der findes som nævnt tidligere rigtig mange forskellige, vi anbefaler kun de børser som vi selv gør brug af i dag.

For at kunne købe de kryptovalutaer vi udgiver signaler på her, skal du bruge en børs konto.

Vores foretrukne valg er Binance som holder til i Shanghai. Binance er en stor og stadig hurtigt voksende børs som giver dig mulighed for at købe og sælge over 100 forskellige parringer (kryptovaluta). Samtidig har de deres egen kryptovaluta som kan bruges til at betale deres gebyr med når man handler, og giver 50% rabat hvis man vælger at bruge deres kryptovaluta til dette. Binance egen kryptovaluta har forkortelsen “BNB”.

Klik her for at komme til Binance og opret din konto.

Det er hurtigt og nemt at oprette en bruger på Binance, og 5 min efter er din konto aktiv. Dog er der visse begrænsninger på kontoen indtil du får den valideret. Du kan f.eks maks ind og udbetale 2 BTC om dagen, hvilket i skrivende stund er over 150.000 kr. Valideringen er lettere end på Coinbase og går ofte lidt hurtigere.

Udbetaling og indbetaling af kryptovaluta

Når man skal flytte sine Bitcoins eller andre kryptovalutaer, formuleres det som udbetaling og indbetaling fra f.eks en tegnebog (wallet) til en børskonto.

Der er altså ikke tale om at udbetalinger eller indbetalinger til eller fra din bank konto, når vi skriver sådan.

Når du skal overføre fra Coinbase til Binance, gøres det ved at man vælger at få udbetalt sine Bitcoins fra Coinbase og indbetale dem på Binance.

Nedenunder kan du læse og se hvordan du gør dette, trin for trin.

Først skal du logge ind på din Binance bruger. Klik på “Funds” og derefter “Deposits Withdrawals”

På denne side kan du se alle dine tegnebøger (wallets) du har på Binance (Det er alle de kryptovalutaer du kan handle med)

For let at finde den du skal bruge, kan man søge til venstre ovenover listen. I dette eksempel vil vi overføre Bitcoins fra Coinbase til Binance, måden man flytter krypto på er meget ens uanset hvor man har købt dem.

  1. Derfor skriver du (BTC) i søgefeltet, som du kan se kommer der 2 muligheder frem (BTC) og (SBTC). SBTC er en (Fork) af Bitcoin og er et emne i sig selv.
  2. Ud for (BTC) trykker du “Deposit”.
  3. Derefter får du din Bitcoin (BTC) adresse.

Din Bitcoin adresse skal du skrive ned eller kopier den, den skal nemlig bruges der hvor du har købt dine Bitcoins.

Næste skridt er at logge ind på Coinbase og så sende Bitcoins derfra til vores adresse på Binance.

 

Sådan handler du med kryptovaluta på Binance

Når du skal handle før første gang på Binance eller andre børser, vil vi anbefale du starter med den simple udgave af platform.

Og når du er begyndt at være komfortabel med den, så skifte til den “professionelle” udgave

For at komme ind på børs platformen trykker du på “Exchange” i toppen til venstre, og derefter på “Basic”

Hvis du ikke allerede ved hvordan man bruger Binance platform kan du klikke her og læse vores guide til hvordan deres platform virker.

Er du i tvivl om hvilken kryptovaluta du skal købe, kan du læse vores anbefalinger ved at klikke her, eller bruge vores navigation i toppen.

Vi vil gerne ønske dig tillykke med købet af dine første Bitcoins eller anden kryptovaluta.