Guide: alt du skal vide om kryptovaluta

Leder du efter information om kryptovaluta? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Læs med herunder og få en guide med alt du skal vide om kryptovaluta. 

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital valuta, som er udviklet ud fra den nyere teknologi Blockchain. I modsætning til mange andre aktier og investeringer, er kryptovalutaen decentraliseret. Dette betyder, at valutaen og værdien ikke reguleres af hverken banker eller stater. Mange tror, at man ikke skal betale skat af sine investeringer i kryptovaluta. Selvom dette lyder tiltrækkende, er det desværre ikke tilfældet. Ligesom med alle andre investeringer, beskattes dine eventuelle gevinster som personlig indkomst. Der er flere forskellige fordele og ulemper ved kryptovaluta – læs mere om disse længere nede.

Hvordan købes kryptovaluta?

Vil du købe kryptovaluta, er der flere forskellige ting, du skal gøre. Det første du skal gøre, er at oprette en Wallet på din valgte handelsplatform. Her kan du have en oversigt over dine investeringer og se eventuelle ændringer i markedet. Der findes flere forskellige former for kryptovaluta, og du skal derfor vælge den, du stoler mest på. En af de mest populære kryptovalutaer er bitcoinen. Uanset hvilken kryptovaluta du vælger at købe, kan det være en fordel at alliere dig med en finansiel controller. Find din finansielle controller på Retio

Fordele & ulemper

Der er både fordele og ulemper ved køb af kryptovaluta. Der er de tydelige fordele som eksempelvis ekstra indtjening, men der er også andre fordele, som blandt andet at kryptovalutaer er transparante. Selvom der er mange fordele ved kryptovaluta, er der, ligesom med alle andre investeringer, også ulemper. En af ulemperne ved kryptovaluta er eksempelvis, at markedet hurtigt kan blive ekstremt usikkert, og du kan derfor risikere at opleve et stort fald i dine indtjeninger.