Hvad Er Bitcoin?

Bitcoin investering for begyndere

Vil du gerne kaste dig ud i at investere? Og har du mod på at prøve kræfter med bitcoin investering?

Invester aldrig uden at vide, hvad du går ind til. Der er penge på spil, og en klog investor sørger for at læse op og lære, inden der købes noget.

Herunder kan du få den grundviden, du har brug for, så du kan begynde din bitcoin investering allerede i dag!

Hvad er bitcoin?

Hvis du er interesseret i bitcoin investering, så er der ret god sandsynlighed for, at du allerede ved, hvad det er. Men er du helt ny og ved at lave dit forarbejde, så er forklaringen på én gang simpel og en smule kompliceret.

Bitcoin er kort sagt en online kryptovaluta, der også refereres til som digitalt guld. Det er blandt andet fordi, det er verdens mest kendte kryptovaluta, og prisen kan stige og falde drastisk.

Bitcoin investering fungerer som mange andre typer investering, altså med køb og salg. Men bitcoin bruger et peer-to-peer system, og det betyder, at du som investor og ejer af bitcoins kan købe og sælge på egen hånd, uden at inddrage pengeinstitutter eller tredjeparter.

Hvad kan bitcoin bruges til?

Bitcoin er først og fremmest et betalingssystem, der kun kan bruges online – det er altså en digital valuta, der kun accepteres i ganske få sammenhænge. Det vil sige, at du ikke lige nu kan bruge bitcoin til at købe fx dagligdagsforbrug.

Prisen på bitcoin kan stige og falde eksponentielt, og enkeltprisen på bitcoin har været helt oppe på næsten 320.000 danske kroner, eller $68.991, så sent som i efteråret 2021.

I takt med at bitcoin og bitcoin investering bliver mere udbredt, bliver betalingsmulighederne også flere og flere. Tjenester som PayPal har indført muligheden for at betale med kryptovaluta i onlinebutikker, men mange bruger stadig kun bitcoin som investeringsmulighed.

Inden du begynder din bitcoin investering

Det ser ud til, at bitcoin investering kan blive en guldgrube, og har du pengene til det, er det ikke en helt dårlig idé at begynde allerede nu. Men kast dig ikke ud i bitcoin investering, uden at vide, hvad du foretager dig.

Noget af det første, du skal gøre, inden du begynder på bitcoin investering, er at læse op på både bitcoin og investering. Siden du er her, er du allerede godt i gang – men læs hellere for meget frem for at gå ind til noget, du ikke forstår dig på.

Lær af andres erfaringer

Led gerne efter både succes- og fejlhistorier på nettet. Lær fra andre, der har rodet med bitcoin investering, og tag især ved lære fra dem, der har fejlet. Det kan være alt fra at glemme eller få stjålet sit password til hjemmesiden, til at investere forkert eller begå en lille, men skadelig, fejl.

Investeringsråd – køb kun for det du har råd til at tabe

Bitcoin investering er ikke så forfærdelig anderledes fra at investere i aktier eller så mange andre ting, og der er nogle generelle råd, du bør følge.

Først og fremmest skal du aldrig investere mere, end du kan tåle at tabe. Det vil for eksempel sige, at hvis du ikke kan tåle at tabe 10.000 kroner, skal du ikke købe aktier eller bitcoin for 10.000 kroner.

Det leder nemlig videre til råd nummer to: Hav altid modgang i mente. Gå altid ud fra, at du kan blive udsat for et dyk hvert øjeblik, det skal være. Vær smart og tålmodig, og prøv at forudsige flere forskellige udfald af flere forskellige træk.

Frygt ikke negative renter, men vær bevidst om, hvornår du skal holde dig passiv, og hvornår du skal gøre noget. Lad være med at læne dig helt og holdent op ad dine investeringer, og hav også altid mulighed for kontanter, hvis alt skulle gå galt.

Har du overskud til det, kan det også være en god idé at få dig en investeringsrådgiver, eller i det mindste have nogle samtaler med én.

Sådan kan du begynde bitcoin investering

Hvis du føler, du er klar til at gå i gang med bitcoin investering, så finder du også mere info om dette her på vores side.

Du kan begynde din bitcoin investering via en finansiel kontrakt – det kan fx være en CFD. Den afspejler kursudviklingen i bitcoin. Det er også muligt at investere i bitcoin direkte, og så opbevares dine assets i en personlig ”pung” – det kan også være en konto hos en broker eller markedsplads af dit valg.

Hvis du vil investere i bitcoin direkte, kan du bruge forskellige handelsplatforme. Det er en god idé at finde nogen, der er reguleret under EU-lovgivning.